Pentru ca acesta sa fie un logo bun (de calitate si reprezentativ) ar trebui sa respecte cele cinci principii enuntate de toti specialistii in branding:
Initial am pornit acest articol dupa fiasco-ul vazut la „Logo-ul Bucurestiului” dar am abandonat spunand ca nu doresc sa fiu parte din „multimea de specialisti” care se arata dupa razboi…
Totusi hai sa rasfoim niste perle trimise:
Cat despre logo-ul ales, eu consider ca nu respecta principiile enuntate mai sus si se situeaza in urma altor logo-uri participante mult mai valoroase pentru Bucuresti:
Deci sa continuam ca doar viata merge inainte chiar si cu logo-ul super aglomerat si foarte bun ca afis de galerie de arhitectura al Bucurestiului …
Este parte a BRAND-ului(MARCII) si de multe ori chiar punctul central al acestuia.
Designul unui logo necesita de multe ori abilitati de proiectare, teorie creativa si indemanare; orice designer care le stapaneste poate sa creeze un logo.
Mai exista si oameni care fara prea multe din abilitatile enuntate mai sus au ceva ce multi designeri nu au: inspiratie si talent.
Daca doresti un rebranding sau o modernizare a unui logo pe care-l detii atunci ia in considerare acest sfat, primit si de mine de la cei cu experienta de necontestat: daca ai de-a face cu o marca mai veche sau brand mai vechi este bine sa tii cont de istoria acestuia, sa o studiezi si sa nu o pierzi din vedere atunci cand faci schita noului logo…
Pentru a porni in cautarea celui mai bun logo in primul rand ar trebui ca designer-ul care-ti face logo-ul sa-ti puna urmatoarele intrebari:
Dupa ce va obtine raspunsurile va parcurge etapa alegerii fontului(daca logo-ul are si text). Fontul respectiv nu trebuie sa fie doar la moda, ci sa si reziste tendintelor „modei”. Un designer bun poate sa adauge personalitate chiar si fontului standard ales.
O alta intrebare la care ar trebui sa ai raspuns:
Daca ai nevoie de idei, cauta pe net ce este valoarea si semnificatia culorilor, iar daca chiar doresti sa afli mai multe, poti cauta informatii despre armoniile si tehnicile de utilizare bazate pe „color wheel” (roata culorilor). Oricum designer-ul logo-ului cunoaste foarte bine aceste aspecte si iti poate oferi variante.
Si pentru exemplificare, iata cateva logo-uri foarte bune – unele utilizeaza si spatiul negativ care poate sa dea o semnificatie suplimentara.
Daca ai un proiect sau oferi un serviciu/produs, esti antreprenor sau profesionist si ai nevoie de logo sau de un site de prezentare mobile responsive, nu ezita sa ne contactezi.