Daca exista un trend confirmat de toti specialistii de marketing, acesta este continutul personalizat.
Daca Content is king (scuzati cacofonia romgleza), atunci continutul personalizat este cea mai stralucitoare perla din coroana regelui.
Personalizarea continutului este o consecinta naturala a faptului ca oamenii folosesc din ce in ce mai mult telefoanele smartphone pentru a cauta informatii online si pentru a intra in retelele de socializare.
Daca televizorul este ecranul potrivit pentru mass media, acest lucru nu este valabil pentru telefonul smartphone. Trecand de la TV, la PC, tableta si in final telefonul mobil, mesajul nu poate fi acelasi. Pentru ca in el pastram informatii intime, telefonul mobil are un statut aparte: avem o relatie speciala cu el, de exclusivitate, nu poti sa pui mana pe telefonul altuia.
De aceea ne asteptam ca reclamele pe care le primim de la branduri pe telefonul mobil sa fie altele decat cele vazute la televizor: trebuie sa fie relevante pentru noi, sa vorbeasca despre noi si ceea ce ne intereseaza.
Iata de ce sa implementati o strategie de personalizare a continutului (statistica publicata de Kahuna.com):
Buna, Robert! Uite oferta noastra pentru vacanta in Hawaii despre care cautai informatii!
Cam asa ar trebui sa sune un ad personalizat. Pentru ca oamenii asteapta o experienta individuala din partea brandurilor, personalizarea nu mai este o optiune in era smartphone – este obligatorie!
Datele arata ca oamenii sunt mult mai predispusi sa actioneze, sa cumpere sau sa recomande atunci cand marketerii le prezinta mesaje care sunt construite in asa fel incat sa raspunda dorintelor si nevoilor lor.
Segmentarea si personalizarea dau rezultate
Secretul segmentarii si a personalizarii cu adevarat eficiente consta in: