Stiri din social media: Youtube Community

stiri-social-media-3
Distribuie! - Sharing is caring!

Youtube a anuntat de curand lansarea unui nou produs: Youtube Community. Este vorba de un buton care apare in canalul Youtube.
Scopul acestui produs este de a ajuta creatorii de continut (vloggerii) sa-si dezvolte comunitatea in jurul canalului lor de Youtube. Cei de la Youtube spun ca Youtube Community este un set de instrumente menit sa-i ajute pe vloggeri sa interactioneze cu membrii comunitatii lor asa cum isi doresc.

youtube-comunity-gip

Ce inseamna acest lucru?

Youtube Community le ofera vloggerilor posibilitatea sa comunice cu membrii comunitatii lor in alt mod decat prin video. Astfel ei vor putea sa scrie text, sa posteze filmulete live, imagini, gif-uri, etc, tinandu-i conectati pe abonati in timp real, pana la postarea unui nou clip video.

Spectatorii vor putea sa vada postarile vloggerilor pe mobil, in feed-ul de abonat.

Pot de asemenea sa activeze notificarile astfel incat sa fie anuntati de fiecare data cand vloggerii posteaza.

Care sunt avantajele pentru vloggeri?

John Green de la vlogbrothers, unul dintre vloggerii care au fost invitati sa lucreze impreuna cu echipa Youtube la acest produs spune ca acest instrument este fantastic pentru ca nu-l mai obliga sa iasa din Youtube si sa intre pe alte retele de social media atunci cand doreste sa transmita informatii care nu sunt video.

De asemenea John mai spune ca pentru el acest buton inseamna o recunoastere a ceea ce este de fapt Youtube: o comunitate care printre altele gazduieste si clipuri video.

In ceea ce-i priveste pe vloggerii romani, Youtube Community ii va ajuta sa-si creasca si mai mult comunitatea. Iar comunitatile vloggerilor romani nu sunt deloc mici asa cum am constatat cu ocazia organizarii conferintei YouMeet, din august, de la Romexpo cand 13 vloggeri si youtuberi urmau sa se intalneasca cu fanii lor.

Adunate, comunitatilor acestor vloggeri numara peste 2.500.000 de abonati. Conferinta a fost anulata pentru ca organizatorii nu au anticipat ca participantii vor veni intr-un numar asa de mare incat vor depasi capacitatea salii.

Cei mai urmariti 3 vloggeri romani (la data articolului) sunt:

Mikey Has (1.040.173 abonati)

Bianca Adam (883.226 abonati)

Ilie’s vlogs (778.843 abonati)

Care sunt avantajele pentru Youtube?

Pentru reteaua Youtube dezvoltarea butonului Youtube Community are scopul de a le oferi spectatorilor si creatorilor de continut (vloggeri) toate instrumentele de care au nevoie pentru a nu mai fi nevoiti sa iasa din retea. Asa cum Instagram, retea dezvoltata exclusiv in jurul imaginilor, a introdus si video, tot asa Youtube, retea dezvoltata exclusiv pe video va introduce curand posibilitatea de a posta imagini si nu numai.

Sursa informatii: youtube-creators.googleblog.com

 

VREI sa-ti promovezi afacerea pe social media? Aboneaza-te!  Iulia Cristina Uta
  Iulia Cristina Uta
  "...exersez social media din 2010."

  Comentariile sunt inchise.

  Stiri din social media: Youtube Community
  Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Prin utilizarea acestui site sunteți de acord cu Politica de confidentialitate.