Cum sa folosesti video pe social media pentru a creste traficul pe site

video-social-media
Distribuie! - Sharing is caring!

In acest articol prezentam cum sa folosesti video pe social media pentru a creste traficul pe siteul companiei. Daca esti profesionist, conduci o mica afacere sau dezvolti un proiect, aceste recomandari sunt pentru tine.

Plecand de la premiza ca posibilii tai clienti sunt pe social media, iata 3 recomandari:

1.CLIPURI VIDEO INREGISTRATE

In 2014 Mark Zuckerberg a declarat: „In five years most of Facebook will be video” (Peste cinci ani aproape tot ce inseamna Facebook va fi sub forma de video). Suntem in 2016, iar prezicerea lui Mark deja s-a adeverit. Facebook a anuntat de anul trecut ca va trece in prim plan clipurile video incarcate in retea, urmate de fotografii, linkuri si video distribuit.

Asa ca e bine sa tii cont de schimbarea adusa de Facebook si sa folosesti cu incredere postarile video.

Nu ma refer la distribuirea pe pagina de Facebook a companiei a unui clip video gazduit pe Youtube, ci realizarea unui video si incarcarea direct in pagina.

Pentru exemplificare, iata statistica unei pagini de Facebook pe care o administrez care imparte postarile in functie de impactul acestora. Dupa cum se vede, clipul video este in top:

facebook-video-statistici
Un studiu realizat de Social Bakers arata ca postarile care sunt clipuri video au un impact organic de 135% in comparatie cu impactul generat de fotografii, iar numarul clipurilor video postate de utilizatorii din toata lumea a crescut cu 75%.

CUM SA FOLOSESTI CLIPUL VIDEO – EXEMPLU

Daca ai scris un articol pe blogul companiei sau vrei sa promovezi alt continut, inregistreaza-te cu smartphone,  vorbind despre articol (ce te-a determinat sa-l scrii, pentru cine l-ai scris si ce informatii cuprinde) si scrie in postare linkul catre articol.

Fii atent/a la cum te prezinti, cum esti imbracat/a si daca nu ai talentul de a vorbi liber, poate e mai bine sa-ti notezi cateva fraze pe o hartie. Dar nu citi de pe ea!

Oamenii cauta interactiunea human2human si pe retelele de socializare, iar prin video transpare mult mai usor personalitatea ta, decat prin cateva propozitii scrise.

Astfel sunt mai multe sanse sa aduci vizitatori pe linkul respectiv daca esti natural si vorbesti relaxat.

Poti folosi clipul video si pe reteaua Instagram sau poti sa-l postezi pe Youtube si pe Linkedin.

2. FACEBOOK LIVE

Facebook Live este aplicatia dezvoltata de Facebook prin care utilizatorii pot transmite un eveniment in timp real catre prietenii lor din retea. Lansat in august 2015, Facebook Live a castigat multi sustinatori: conform aceluiasi studiu mentionat mai sus, utilizatorii petrec de 3 ori mai mult timp in retea urmarind live video.

Durata maxima pentru un eveniment transmis prin Facebook Live este de 90 minute.

CUM SA FOLOSESTI FACEBOOK LIVE – EXEMPLE:

– arata cum este realizat produsul tau, care sunt etapele prin care trece de la materie prima la produsul finit

– daca esti profesionist si stii ca un anumit subiect este de interes pentru audienta ta, organizeaza un eveniment live pentru a da mai multe informatii

-raspunde la intrebarile care revin cel mai des in discutiile cu clientii tai

-daca se apropie o data importanta pentru tine sau compania ta (de exemplu:1 an de la lansarea produsului), realizeaza un eveniment live pentru a sarbatori

-organizeaza un live pentru a lansa in exclusivitate pentru membrii retelei o colectie sau un produs nou
organizeaza un eveniment live pentru a lichida produse din stoc

-prezinta membrii echipei

-daca esti directorul unei scoli sau gradinite poti folosi Facebook Live pentru a arata parintilor interesati cum arata locatia, unde invata sau dorm copiii, cine sunt educatoarele, etc

Sa folosesti Facebook Live presupune o mica organizare, sa ai un scenariu pregatit, sa stii in mare ce doresti sa transmiti.

Nu uita sa ii trimiti intotdeauna pe cei care te urmaresc la site pentru preturi, programare, alte informatii, etc.

Ce se intampla in Facebook Live trebuie sa fie interesant pentru audienta, sa comunici direct cu cei care te privesc.

3.INFLUENCERS

De ce sa folosesti influenceri pentru a atrage trafic pe site-ul tau?

Pentru ca oamenii asculta si au incredere in alti oameni mai mult decat in branduri cand vine vorba sa cumpere produse sau servicii.

Pentru mai multe informatii interesante si surprinzatoare, citeste articolul meu Cine sunt influencerii din Romania?

RECOMANDARE

Identifica influencerii care sunt activi in domeniul tau.

Contacteaza-i pe cei care sunt relevanti pentru produsul/serviciul tau.

Discuta impreuna cu influencerul care este interesat de propunerea ta care este cea mai buna modalitate de a folosi video pentru a atrage trafic dinspre audienta lui. El/ea isi cunoaste cel mai bine comunitatea si stie ce asteptari au oamenii.
In acest fel cresti sansele companiei tale de a ajunge la o audienta diferita. In acelasi timp compania ta primeste din start un vot de incredere in urma sustinerii din partea influencerului.

Daca doresti sa ne ocupam de administrarea conturilor tale de social media, te invitam sa ne contactezi pe email: iulia.uta[at]gipmedia.ro.

VREI sa-ti promovezi afacerea pe social media? Aboneaza-te!  Iulia Cristina Uta
  Iulia Cristina Uta
  "...exersez social media din 2010."

  Comentariile sunt inchise.

  Cum sa folosesti video pe social media pentru a creste traficul pe site
  Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Prin utilizarea acestui site sunteți de acord cu Politica de confidentialitate.